Zatvoreno 10. izdanje filmskog festivala „Bašta Fest” 


U Srbiji danas promenljivo vreme, temperatura do 21 stepen              Đaci u centralnoj Srbiji još danas u školama, a od sutra počinje prolećni raspust              Sutra otvaranje zatvorenog bazena u Gornjem Milanovcu              Za praznike rezervisano više od 80 odsto turističkih kapaciteta u Srbiji              Raspisani lokalni izbori 2. jun u 66 jedinica lokalne samouprave             

 
Zatvoreno 10. izdanje filmskog festivala „Bašta Fest”
Trenutno na sajtu: 384       |       Podeli:
03.07.2023 | 0 коментар(а)



Bajina Bašta - Deseto izdanje međunarodnog festivala kratkog igranog filma „Bašta Fest” zatvoreno



je u nedelju dodelom nagrada za najbolja filmska i glumačka dostignuća i projekcijom filmova „Snežana” i „Da li ste videli ovu ženu?”, saopštila je danas direkcija manifestacije.

Nagradu „Zlatna imaginacija” za najbolji film u celini dobilo je ostvarenje „Stoj na rukama” rediteljke Ovsane Šekojan iz Jermenije.

Nagrada „Zlatna interpretacija” za najbolju žensku ulogu dodeljena je Milici Janevski za film „U ramenima” srpske rediteljke Tare Gajović, dok je nagradu za najbolju mušku ulogu dobio glumac Oskar Petersen za rolu u filmu „Bergi” južnoafričkog reditelja Diana Vejsa.

Glavni žiri festivala činili su Radivoje Raša Andrić, reditelj iz Srbije, Lana Barić, rediteljka, scenaristkinja i glumica iz Hrvatske, i Rikard Balada, glumac iz Španije.



Specijalne nagrade dodeljene su filmovima „Mama” Migela Azurmendija Gomeza (Španija) i „Sahrana” Šimuna Šituma (Hrvatska).

Regionalnu nagradu "Zlatna vizualizacija” za najbolju kameru dobio je Miloš Radovanović za film „U ramenima”.

Žiri mladih koji su činili srednjoškolci iz Bajine Bašte - Đorđe Petrović, Andrija Žuža, Sonja Jovanović, Dubravka Stefanović i Anika Petrović, svoju nagradu je dodelio ostvarenju „Brzina” reditelja Pola Rižoa, „zbog kritike života i vremena u kom se nalazimo koje nam ne dopušta predah, niti da stanemo i razmislimo”.

Tokom četiri festivalska dana, u Takmičarskom programu prikazano je 29 kratkih igranih filmova iz 20 zemalja.


Tanjug / GZS




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


bajina basta festival film dokumentarac

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.394.692 посета
Тренутно на сајту: 384 посетилац(a)